ایزو 10015
ایزو 10015
اصول مديريت كيفيت كه مبناي استانداردهاي سري ایزو 9000 (و همچنين استانداردهاي سري ISO 10000 به عنوان بخشي از آن مجموعه) است بر اهميت مديريت منابع انساني و نياز به آموزش مناسب تاكيد دارد. بر مبناي اين اصول مشتريان احتمالا به هر دو جنبه، يعني ميزان تعهد سازمان به منابع انساني خود و همچنين توانايي سازمان براي نشاندادن راهبرد مورد استفاده براي بهبود شايستگي كاركنان خود، توجه دارند و به آنها ارج مينهند. كاركنان در تمامي سطوح بايستي آموزش ببينند به گونهاي كه تعهد سازمان در عرضه محصولات با كيفيت لازم و در يك بازارِ به سرعت در حال تغيير كه در آن خواستهها و انتظارات مشتريان دائما افزايش مييابد، برآورده شود. اين استاندارد راهنماييهايي را جهت ياري رساندن به سازمان و كاركنان آن هنگام پرداختن به مسائل آموزشي ارائه ميدهد.
اهداف سازمان در زمينه بهبود مداوم، از جمله در رابطه با عملكرد كاركنان آن، ممكن است تحت تاثير عوامل متعدد داخلي و بيروني از قبيل تغييرات بازار، فنآوري، نوآوري و خواستهها يا الزامات مشتريان و ساير طرفهاي ذينفع قرار گيرد. اين گونه تغييرات سازمان را ملزم ميسازد تا نيازهاي مرتبط به شايستگي در سازمان خود را مورد تحليل قرار دهد. نقش اين استاندارد فراهم کردن راهنمايي جهت ياري رساندن به سازمانها جهت شناسايي و تحليل نيازهاي آموزشي، طراحي و برنامهريزي آموزشي، ارائه آموزش، ارزشيابي نتايج آموزش و پايش و بهبود فرآيند آموزش به منظور دستيابي به اهداف آن است.
مراحل پیاده سازی استاندارد ایزو 10015
به طور کلی بر اساس استاندار ISO10015 آموزش یک فرآیند 4 مرحلهای است.
تعیین نیازهای آموزشی: از اصليترين گامهاي برنامهريزي آموزشها، شناخت سيستماتيك و علمي «نيازهاي آموزشي كاركنان» است. نيازهاي آموزشي در واقع مجموعهاي از دانش و اطلاعات به روز است كه شاغل يك شغل براي انجام بهينه وظايف خود بايستي داشته باشد.
طراحی و برنامهریزی آموزشی: این مرحله مبنایی برای مشخصات مزبور به طرح آموزش را فرآهم میآورد به گونهای که سازمان میباید اقدام به شناسایی محدودیتهای آموزشی خود کند؛ سازمان میبایست با توجه به امکانات موجود و محدودیتها اقدام به شناسایی روشهای آموزش بالقوه جهت تامین نیازهای آموزش کند؛ مشخص کردن مشخصات مربوط به طرح آموزش به گونهای که درک روشنی از نیازهای سازمان، اهداف سازمانی، آموزش گیرندگان و غیره فراهم میکند؛ بررسی جدی آموزشدهندگان قبل از انتخاب، میبایست صورت پذیرد.
فرآهمآوری آموزش: مجری آموزش وظیفه ارائه و اجرای مشخصات طرح آموزشی را به عهده دارد و سازمان میبایست از مجری آموزش در جهت پایش کار پشتیبانی کند.لازم به توضیح است که موفقیت دوره آموزش متاثر از میزان اثربخشی تعامل بین سازمان و مجری آموزش و آموزشگیرندگان است.
ارزشيابي نتايج آموزش: منظور از ارزشيابي، تائيد اين امر است كه اهداف سازماني و اهداف آموزشي هر 2 برآورده شدهاند، يعني آموزش اثربخش بوده است. در طي يك مدت زمان مشخصشده و پس از آنكه آموزشگيرنده آموزش را به اتمام رساند، مديريت سازمان بايستي اطمينان حاصل كند كه ارزشيابي جهت تصديق سطح شايستگي كسبشده، صورت ميگيرد. تا در صورت نیاز اقدام به ایجاد منابع جدید، تغییر در طرح دوره یا بازنگری نیاز سنجی آموزش کند
پایش: منظور اصلي از پايش، حصول اطمينان از اين امر است كه فرآيند آموزش همان گونه كه لازم است مديريت شده و به اجرا در ميآيد، به طوري كه شواهد عيني در اين مورد كه اين فرآيند در برآورده كردن الزامات آموزشي سازمان اثربخش است، فراهم ميشود. پايش شامل بازنگري تمامي فرآيند آموزش در هر يك از چهار مرحله است.
مشاور ایزو , اخذ ایزو , شرکت ایزو , انواع ایزو , مشاوره ایزو , گواهینامه ایزو , استقرار ایزو , مراحل اخذ ایزو , ایزو 10015
ایزو 14001 ، OHSAS 18001 ، ایزو 10002، ایزو 22000:2005 ،ایزو 27001 ، ایزو 17025 ، استاندارد/TS 29001 ،صدور گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد2008 :ISO 9001 ، صدور گواهینامه سیستم مدیریت زیست محیطی بر اساس استاندارد ISO 14001 ، صدور گواهینامه ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 ،صدور گواهینامه استاندارد سیستم رضایت مشتری ISO 10002 ، صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی HACCP و ISO 22000:2005 ، صدور گواهینامه نظام مدیریت امنیت اطلاعات ISO 27001 ،صدور گواهینامه مدیریت خدمات ویژه سازمان های IT ، مدیریت و نظارت بر پروژه های استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه ISO17025 و اخذ صلاحیت از ، صدور گواهینامه نظام مدیریت کیفیت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ISO/TS 29001،ایزو 10015
نشان استاندارد حلال
نشان استاندارد حلال
این استاندارد مختص کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان است. از نام این استاندارد مشخص است که بیشترین کاربرد آن برای موادغذایی است و نشان میدهد که مسلمانان میتوانند ماده غذایی را که از چنین استانداردی برخودار است، مصرف کنند. در سال2004 استاندارد غذای حلال تدوین و در سال2006 بنگاه توسعه صنعت حلال (HDC)برای هماهنگی و یکپارچه شدن توسعه صنعت حلال مالزی تأسیس شد.
البته در کشورهای اسلامی به دلیل آنکه اکثریت جمعیت را مسلمانان تشکیل میدهند، طبیعی است که این محصولات غذایی بر طبق شریعت اسلامی حلال باشند، اما برای بسیاری از مسلمانان ساکن کشورهای غیرمسلمان داشتن چنین استانداردی بر روی موادغذایی لازم است.
باید به این نکته مهم توجه داشت که بر اساس چارچوبهای وضع شده غذای حلال نه تنها باید از هرگونه ترکیب حرام بلکه از هر ناپاکی عاری باشد. در نتیجه این موضوع میتواند فراتر از خط تولید بلکه تا مرحله بستهبندی و انبار و... هم پیش برود.
حوزه های محصولات حلال
غذای حلال
داروی حلال
مواد بهداشتی حلال
مواد آرایشی حلال
خدمات حلال از قبیل، بانکداری، توریسم و غیره
استاندارد GMP
استانداردGMP
استانداردهای مواد غذایی توسط موسسههای بینالمللی مانند FAO و WHO تدوین میشوند. از جمله استانداردهای کدکس، Codex Alimentarious Commission است که توسط کمیته مشترک FAO/ WHO تدوین میشود و شامل استاندارد ویژگیها، آیین کار و یا به عبارت بهتر آیین بهداشتی شرایط کار و دستورالعملهای مربوط به آنها است.
Codex دو نوع مقررات پایهای را مد نظر قرار داده است:
1-رعایت الزامات سیستم ایمنی و بهداشت مواد غذایی (الزامات سیستم)
2-رعایت الزامات ماده غذایی ( الزامات محصول)
اصول عمومی بهداشت مواد غذایی در اتخاذ و بهکارگیری مقررات ایجاد شده که به عنوان Codex Alimentarious Commission CAC/RCP1 – 1969 Rew: 1997 در دسترس قرار داده و شرایط اجرایی GMP به عنوان یکی از نیازمندیهای آن مدنظر قرار میگیرد.
GMP مخفف Good Manufacturing Practice (شرایط خوب (مطلوب) زیرساختار) است که فونداسیون اصلی سیستم HACCP است. در واقع GMPپایه و اساس نظامهای ایمنی مواد غذایی (HACCP) است و اجرای این اصول سلامت محصول را طبق استانداردهای مورد نظر تامین میکند. اصول GMPعوامل کنترلی هستند که بر کل عملیات تولید و کنترل کیفیت تمرکز دارند و نه بر یک فرایند خاص.
وقتی صحبت از علوم و صنایع غذایی میشود، نخستین تصویری که در ذهن نقش میبندد کارخانههای صنایع غذایی هستند و اولین مسئلهای که مورد توجه قرار میگیرد شرایط موجود برای تضمین کیفیت، ایمنی و سلامت محصولات غذایی است و به تبع، به دنبال راهی برای محقق شدن این امر میگردیم. لازم به یادآوری است ایران از درخواستکنندگان عضویت در سازمان تجارت جهانی است، لذا باید نیازمندیهای سازمان تجارت جهانی از مراحل اولیه آمادهسازی، تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی به کار گرفته شود. در این راستا بر آن شدیم تا باب موضوعی تحت عنوان اصول اجرایی GMP در کارخانههای صنایع غذایی را بگشاییم تا بتوانیم اصول ایمنی و سلامت محصولات غذایی را از ریشه و پایه درست بنیان نهاده و بدینگونه علاوه بر دستیابی به ایمنی و سلامت محصولات غذایی با گامهایی استوار قدم در راه تجارت جهانی و صادرات نهیم تا بتوانیم جایگاه واقعی خود را در صنعت غذا پیدا کنیم.
متاسفانه بسیاری از کارخانههای فعال در ایران بدون رعایت اصول یادشده ساخته شده و تعداد بسیاری نیز در حال ساخت است که اصول GMP در ساخت این کارخانهها اصلا و یا تا حد زیادی رعایت نمیشود. این اصول در کارخانههای مختلف مثلا کارخانههای نوشابهسازی، صنایع لبنی و صنایع فراوردههای گوشتی و... متفاوت است و باید توسط کارشناسان خبره در اینگونه کارخانهها پیاده و اجرا شوند.
قبل از اجرای سیستم HACCP و استقرار آن در کارخانه و اخذ مدرک باید فونداسیون و پایه را بنا نهاد که GMP نام دارد.
Global G.A.P
گلوبال گپGlobal G.A.P
گلوبال گپGlobal G.A.P (یورپ گپ) چیست؟ چالش جهانی سازی بازارها در هیچ قسمتی بزرگتر از مواد اولیه غذائی نیست. گلوبال گپ (که عموما به نام یورپ گپ هم شناخته می شود) خود را بعنوان یک مرجع کلیدی برای عملیات کشاورزی خوبGAP (Good Agriculture Practice) در بازار جهانی شناسانده است. و برای این منظور از شناسایی و ترجمه نیازهای بازار و مشتری به تولیدات کشاورزی در کشورهای توسعه یافته استفاده کرده است. (درحال حاضر بیش از 80 کشور)
گلوبال گپ یک بخش خصوصی است که استانداردهای داوطلبانه برای گواهی محصولات کشاورزی در سراسر دنیا انجام می دهد. هدف استقرار یک استاندارد واحد جهت دستیابی به GAP می باشد.
گلوبال گپ استانداردی است که پیش از مزرعه نیز فعال می باشد، یعنی این گواهی مواد ورودی به مزرعه همچون بذر و مواد دیگر و همچنین تمامی فعالیتهای کاری مزرعه تا خروج محصولات را پوشش می دهد. این گواهی یک نشان بین شرکتهای تجاری است و بنابراین برای مصرف کننده نهایی قابل رویت نمی باشد.
گواهی گلوبال گپ توسط بیش از 100 شرکت مستقل صدور گواهی در بیش از 80 کشور دنیا صورت می پذیرد. دریافت این گواهی برای همه امکان پذیر است.
این گواهی شامل بازدید و بازرسی سالانه تولید کنندگان و بازدیدهای غیر منتظره می باشد.
گلوبال گپ شامل مجموعه مستندات کامل و اصولی می باشد. این مدارک و مستندات قوانین عمومی گلوبال گپ، نقاط کنترلی و معیارهای انطباقی این استاندارد جهانی است.
از آنجائیکه بسیاری سیستم های گواهی محصولات کشاورزی پیش از این وجود داشته است، باید راهی برای مدیریت توسعه این استاندارد در مناطق مختلف صورت گیرد و همچنین کشاورز متحمل زحمت ممیزی و بازرسی های بیش از حد قرار نگیرد. گلوبال گپ فعلی ازچرخه ویرایش سه ساله و توسعه مداوم تکنولوژی و پیشرفت بازار حاصل آمده است.
نشان FDA سازمان غذا و داروی آمریکا
نشان FDA سازمان غذا و داروی آمریکا
سازمان غذا و داروی آمریکا FDA) Food and Drug Administration) یکی از آژانس های وزارت بهداشت ، درمان و خدمات انسانی ایالات متحده ، یکی از بخش های اجرایی ایالات متحده است. FDA مسئول حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تنظیم و نظارت بر ایمنی مواد غذایی ، محصولات تنباکویی ، مکمل های غذایی، واکسن، تزریق خون ، دستگاه های پزشکی، دستگاه های ساطع اشعه الکترومغناطیس (ERED)، محصولات دامپزشکی و لوازم آرایشی است.
مــدرک FDA یک گواهـينامــه بين الملـلــی است كه از طريـق سـازمان دارو و غـذای آمريكـا جهــت توليد كنندگـان محصولات غـذايـی، دارويی و پزشكـی سر تا سر جهان صادر مـی شود. اين مدرک به منـزله به رسـميت شناختن شـركت توليد كننـده توسـط FDA، در خصوص بهداشتی بودن و سلامت عمومی محصولات آن شركت بوده و حكم مجوز ورود محصولات آن شركت را به آمريكا دارا است.
همچنين اين گواهينامه با توجه به شناخته شده بودن نام FDA آمريكا برای كليه كشور های جهان و جايگاه اين سازمان در تبيين و ارائه استانداردهای مربوط به محصولات غذايی و دارويی می تواند نقش بسزايی در جلب نظر مشتريان خارجی و داخلی جهت صادرات و فروش داشته باشد.