يا ايها الذين امنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقين؛(1)
(ای کسانی که ايمان آورده ايد ، از خدا بترسيد و با صادقین باشيد)
مدل جایزه سیستم مدیریت صداقت چارچوبی روشمند برای ارزيابی عملکرد سازمان ها در دو حوزه فرآيند های صداقت و نتايج حاصل از صداقت است و بر اساس آموخته های مديريت کيفيت جامع ، توجه به ارزش ها و مفاهيم بنيادين ، لازمه موفقيت و ايجاد بهبود مستمر سازمان ها را فراهم میکند.
سیستم مدیریت صداقت، شکلی از اصول اخلاقی کاربردی است که اصول اخلاقی و مسائل اخلاقی را در تجارت و اجتماع بررسی می کند در حالی که این اصول در تمامی رفتارهای اجتماعی و تجاری کاربرد دارند و به صداقت افراد جامعه و سازمانها مرتبط می باشند. این مدل جایزه در واقع استانداردهای اخلاقی یک سازمان یا فرد و جامعه را مورد بررسی قرار می دهد. و به بیان دیگر
مدل جایزه صداقت علم مطالعه استانداردهای اخلاقی است.
دستاوردهای حاصل از ارزيابی در اين مدل عبارتست از نقاط قوت سازمان و زمينه های قابل بهبود آن که برای دستيابی به بهبودها فهرستی از برنامه های اولويت بندی شده را نيز پيشنهاد می کند.
درنگرش سنتی، کیفیت محصولات در پرتو ویژگیها و صفات فیزیکی آن از قبیل «استحکام» و «قابل اعتماد بودن» ارزیابی می شود، ولی امروزه بسیاری از شرکتها مفهوم « کیفیت » را مورد بررسی مجدد قرار داده اند. این شرکتها متوجه شده اند که مطلوبترین و موفقترین محصول در جهان اگر « نیازها»، «خواسته ها » و «انتظارات مشتریان» را برآورد نکند « ایده آل » محسوب نمی شود. مفهوم جدید کیفیت مستلزم استراتژیهای جدید در « سازماندهی» ، « اجرا » و « کنترل » است. امروزه توجه به کیفیت دیگر منحصرأ بر عهده گروه کوچکی از افراد که عملکرد را تحت نظر می گیرند و محصولات معیوب را از خط مونتاژ جدا می کنند نیست. امروزه تمام کارکنان سازمان عناصر مؤثر در کیفیت محسوب میشوند.
برای شناخت وضعيت عملکردی سازمان ها بايد از معيارهايی بهره گرفت که ارتباط تنگاتنگی با مفاهيم سیستم مدیریت صداقت داشته باشند،معيارهايی که توسط آنها، ميزان تحقق مفاهیمبنيادين و ميزان موفقيت سازمان در دستيابی به نتايج را بتوان اندازه گيری کرد. ارزش ها و مفاهيم بنيادين صداقت، که در ادامه تشريح خواهند شد، بدون توجه به نوع فعاليت و اندازه سازمان ها، برای کليه آنها قابل استفاده بوده و مدل سیستم مدیریت صداقت را پشتيبانی می کنند.
مهم :
در جایزه مدل سیستم مدیریت صداقت شاخص ها و معیارهاها با مطالعه منابع اولیه دینی و دیدگاه بین المللی، و همچنین دیدگاه فقها و مفسرین و روش تحلیل روایی و به نحوی اجتهادی مورد مطالعه قرار گرفته است.