ایزو 10015
اصول مديريت كيفيت كه مبناي استانداردهاي سري ایزو 9000 (و همچنين استانداردهاي سري ISO 10000 به عنوان بخشي از آن مجموعه) است بر اهميت مديريت منابع انساني و نياز به آموزش مناسب تاكيد دارد. بر مبناي اين اصول مشتريان احتمالا به هر دو جنبه، يعني ميزان تعهد سازمان به منابع انساني خود و همچنين توانايي سازمان براي نشاندادن راهبرد مورد استفاده براي بهبود شايستگي كاركنان خود، توجه دارند و به آنها ارج مينهند. كاركنان در تمامي سطوح بايستي آموزش ببينند به گونهاي كه تعهد سازمان در عرضه محصولات با كيفيت لازم و در يك بازارِ به سرعت در حال تغيير كه در آن خواستهها و انتظارات مشتريان دائما افزايش مييابد، برآورده شود. اين استاندارد راهنماييهايي را جهت ياري رساندن به سازمان و كاركنان آن هنگام پرداختن به مسائل آموزشي ارائه ميدهد.
اهداف سازمان در زمينه بهبود مداوم، از جمله در رابطه با عملكرد كاركنان آن، ممكن است تحت تاثير عوامل متعدد داخلي و بيروني از قبيل تغييرات بازار، فنآوري، نوآوري و خواستهها يا الزامات مشتريان و ساير طرفهاي ذينفع قرار گيرد. اين گونه تغييرات سازمان را ملزم ميسازد تا نيازهاي مرتبط به شايستگي در سازمان خود را مورد تحليل قرار دهد. نقش اين استاندارد فراهم کردن راهنمايي جهت ياري رساندن به سازمانها جهت شناسايي و تحليل نيازهاي آموزشي، طراحي و برنامهريزي آموزشي، ارائه آموزش، ارزشيابي نتايج آموزش و پايش و بهبود فرآيند آموزش به منظور دستيابي به اهداف آن است.
مراحل پیاده سازی استاندارد ایزو 10015
به طور کلی بر اساس استاندار ISO10015 آموزش یک فرآیند 4 مرحلهای است.
تعیین نیازهای آموزشی: از اصليترين گامهاي برنامهريزي آموزشها، شناخت سيستماتيك و علمي «نيازهاي آموزشي كاركنان» است. نيازهاي آموزشي در واقع مجموعهاي از دانش و اطلاعات به روز است كه شاغل يك شغل براي انجام بهينه وظايف خود بايستي داشته باشد.
طراحی و برنامهریزی آموزشی: این مرحله مبنایی برای مشخصات مزبور به طرح آموزش را فرآهم میآورد به گونهای که سازمان میباید اقدام به شناسایی محدودیتهای آموزشی خود کند؛ سازمان میبایست با توجه به امکانات موجود و محدودیتها اقدام به شناسایی روشهای آموزش بالقوه جهت تامین نیازهای آموزش کند؛ مشخص کردن مشخصات مربوط به طرح آموزش به گونهای که درک روشنی از نیازهای سازمان، اهداف سازمانی، آموزش گیرندگان و غیره فراهم میکند؛ بررسی جدی آموزشدهندگان قبل از انتخاب، میبایست صورت پذیرد.
فرآهمآوری آموزش: مجری آموزش وظیفه ارائه و اجرای مشخصات طرح آموزشی را به عهده دارد و سازمان میبایست از مجری آموزش در جهت پایش کار پشتیبانی کند.لازم به توضیح است که موفقیت دوره آموزش متاثر از میزان اثربخشی تعامل بین سازمان و مجری آموزش و آموزشگیرندگان است.
ارزشيابي نتايج آموزش: منظور از ارزشيابي، تائيد اين امر است كه اهداف سازماني و اهداف آموزشي هر 2 برآورده شدهاند، يعني آموزش اثربخش بوده است. در طي يك مدت زمان مشخصشده و پس از آنكه آموزشگيرنده آموزش را به اتمام رساند، مديريت سازمان بايستي اطمينان حاصل كند كه ارزشيابي جهت تصديق سطح شايستگي كسبشده، صورت ميگيرد. تا در صورت نیاز اقدام به ایجاد منابع جدید، تغییر در طرح دوره یا بازنگری نیاز سنجی آموزش کند
پایش: منظور اصلي از پايش، حصول اطمينان از اين امر است كه فرآيند آموزش همان گونه كه لازم است مديريت شده و به اجرا در ميآيد، به طوري كه شواهد عيني در اين مورد كه اين فرآيند در برآورده كردن الزامات آموزشي سازمان اثربخش است، فراهم ميشود. پايش شامل بازنگري تمامي فرآيند آموزش در هر يك از چهار مرحله است.
مشاور ایزو , اخذ ایزو , شرکت ایزو , انواع ایزو , مشاوره ایزو , گواهینامه ایزو , استقرار ایزو , مراحل اخذ ایزو , ایزو 10015
ایزو 14001 ، OHSAS 18001 ، ایزو 10002، ایزو 22000:2005 ،ایزو 27001 ، ایزو 17025 ، استاندارد/TS 29001 ،صدور گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد2008 :ISO 9001 ، صدور گواهینامه سیستم مدیریت زیست محیطی بر اساس استاندارد ISO 14001 ، صدور گواهینامه ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 ،صدور گواهینامه استاندارد سیستم رضایت مشتری ISO 10002 ، صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی HACCP و ISO 22000:2005 ، صدور گواهینامه نظام مدیریت امنیت اطلاعات ISO 27001 ،صدور گواهینامه مدیریت خدمات ویژه سازمان های IT ، مدیریت و نظارت بر پروژه های استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه ISO17025 و اخذ صلاحیت از ، صدور گواهینامه نظام مدیریت کیفیت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ISO/TS 29001،ایزو 10015